top of page
Skribentens bildAG.Bergfalk

Griljera din julskinka

En enkel guide till den en lyckad griljering!



 

Ingredienser:

  • 1 msk fänkål

  • 1 msk kryddpeppar

  • 1 msk koriander

  • 3 dl senap

  • 1 ½ dl ströbröd

  • Salt och peppar

Gör såhär:

  1. Trimma svålen och kryssa över den

  2. Blanda ihop Griljeringen och de malda kryddorna, låt den sätta sig lite så att ströbrödet hinner svälla

  3. Klä skinkan med griljeringen över fettkappan

  4. Strö över lite extra ströbröd och som pricken över i:et lägg till lite smör

  5. Kör skinkan i ugnen på 175-180 grader tills den får en gyllenbrun färg ca 10-15 minuter beroende på ugnseffekt.

  6. Servera på vörtbröd eller hårt bröd!


Tips: Krydda till din egen senap med de smaker som passar dig!

 

AG.Bergfalks julskinka

Färdigkokt julskinka av blandrasen svensk Durocgris från Dalsland, en ras som ger en fin mängd fett och god smak, färdigkokt med svål, 1-1,5kg/st.

1 180 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Oxfilé tournedos

Comments


bottom of page