Griljera din julskinka
- AG.Bergfalk

- 8 dec. 2023
- 1 min läsning
En enkel guide till den en lyckad griljering!

Ingredienser:
1 msk fänkål
1 msk kryddpeppar
1 msk koriander
3 dl senap
1 ½ dl ströbröd
Salt och peppar
Gör såhär:
Trimma svålen och kryssa över den
Blanda ihop Griljeringen och de malda kryddorna, låt den sätta sig lite så att ströbrödet hinner svälla
Klä skinkan med griljeringen över fettkappan
Strö över lite extra ströbröd och som pricken över i:et lägg till lite smör
Kör skinkan i ugnen på 175-180 grader tills den får en gyllenbrun färg ca 10-15 minuter beroende på ugnseffekt.
Servera på vörtbröd eller hårt bröd!
Tips: Krydda till din egen senap med de smaker som passar dig!
AG.Bergfalks julskinka
Färdigkokt julskinka av blandrasen svensk Durocgris från Dalsland, en ras som ger en fin mängd fett och god smak, färdigkokt med svål, 1-1,5kg/st.


Vilket fantastiskt recept! Julskinkan är verkligen hjärtat på julbordet, och den här guiden gör processen så tydlig. Det får mig att tänka på hur hela upplevelsen kring julbordet handlar om mer än bara maten – det handlar om att skapa en varm och inbjudande atmosfär. Medan skinkan får sin gyllene färg i ugnen, kan man fundera på hur rummet kan spegla samma värme. Jag fann nyligen en hel del inspiration här för att binda ihop inredningen med just textilier.
Det finns en fascinerande koppling mellan matens estetik och hemmets utsmyckning som vi ofta glömmer bort. Det rutmönster vi skär i svålen på skinkan är ju en klassisk dekoration i sig, en tradition som sträcker sig långt tillbaka. Denna omsorg om…