Så steker du dina tournedos!
Gör såhär:
Stek på hög temperatur, 3-4 minuter på varje sida
Ös smör för smak och yta
Krydda efter smak
Ta temp
Låt gå klart i ugnen på 180grader
ca 3 minuter och vila för medium/rare
ca 5 min och vila för medium
ca 7 min och vila för welldone
Klart! ✨👏🏼 servera med valfria tillbehör men låt köttet få huvudrollen 👑
Lycka till!
AG.Bergfalk Hängmörad Oxfilè
Mittbiten på oxfilén skuren i fina portionsbitar. Från svenska utvalda gårdar.
Hur går hängmörningen till?
Processen börjar redan under djurets uppväxt, foder och utfodring är viktigt tillsammans med ras och marmorering. Djur från naturligt bete har i regel bättre förutsättningar att bli mört och bygga smak. Vi har nära samarbete med både uppfödare och slakterier så vi kan säkerställa goda förutsättningar på köttet vi väljer att hängmöra.
Vi hänger hela eller delar av slaktkroppar på ben. Nötkött hänger i regel 4-6 veckor före det styckas ut och sågas efter beställning.
Σχόλια