top of page
  • Skribentens bildAG.Bergfalk

Oxfilé tournedos

Så steker du dina tournedos!


Gör såhär:

  • Stek på hög temperatur, 3-4 minuter på varje sida

  • Ös smör för smak och yta

  • Krydda efter smak

  • Ta temp

  • Låt gå klart i ugnen på 180grader

  • ca 3 minuter och vila för medium/rare

  • ca 5 min och vila för medium

  • ca 7 min och vila för welldone

  • Klart! ✨👏🏼 servera med valfria tillbehör men låt köttet få huvudrollen 👑


Lycka till!



 

AG.Bergfalk Hängmörad Oxfilè

Mittbiten på oxfilén skuren i fina portionsbitar. Från svenska utvalda gårdar.


Hur går hängmörningen till?

Processen börjar redan under djurets uppväxt, foder och utfodring är viktigt tillsammans med ras och marmorering. Djur från naturligt bete har i regel bättre förutsättningar att bli mört och bygga smak. Vi har nära samarbete med både uppfödare och slakterier så vi kan säkerställa goda förutsättningar på köttet vi väljer att hängmöra.

Vi hänger hela eller delar av slaktkroppar på ben. Nötkött hänger i regel 4-6 veckor före det styckas ut och sågas efter beställning.

708 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page